"Bij De Activiteit gaat het om idealen. Lef tonen en gaan voor samenhang in ontwikkeling. Daar ‘groeien’ kinderen écht van!"

Eind jaren zestig ben ik gaan werken in de techniek (centrale verwarming). In de jaren zeventig vol overtuiging gekozen voor de onderwijzersopleiding en sinds 1977 werkzaam in het onderwijs.

Al vrij snel naast het werk ben ik M.O. Pedagogiek gaan studeren aan de Vrije Universiteit. Met name tijdens de doctoraalstudie Onderwijspedagogiek halverwege de jaren tachtig vond ik de richtlijnen en de theoretische onderbouwing om een bijdrage te leveren aan de verbetering van het onderwijs. Mijn doctoraalscriptie ging ook over begripsvorming en wereldoriëntatie gebaseerd op de cultuurhistorische theorie van Vygotskij.

Het concept Ontwikkelingsgericht Onderwijs heb ik vanaf dat moment nooit meer losgelaten. Kinderen ‘groeien’ van een aanbod van betekenisvolle activiteiten waarin ze, samen met andere leerlingen en een volwassene die ‘een beetje vooruit loopt’, problemen oplossen, spelen en onderzoeken.

In 2002 startten Bea Pompert en ik De Activiteit, het landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs.

Voor deze vragen moet je bij mij zijn:

  1. Ondersteuning en begeleiding van leerkrachten bij Ontwikkelingsgericht Onderwijs en rekenen & wiskunde; het verbeteren van de rekenresultaten
  2. Spel- en constructieve activiteiten en rekenen & wiskunde in de onderbouw
  3. Studiedagen en teamscholing over Ontwikkelingsgericht Onderwijs in brede zin
Blijf op de hoogte van nieuws