""Ik vind het belangrijk om de verbinding te leggen tussen wetenschappelijke inzichten en de praktijk van Ontwikkelingsgericht Onderwijs, zodat dit mooie concept zich verder blijft ontwikkelen " "

Sinds oktober 2012 werk ik als onderzoeker en nascholer bij De Activiteit. Ik ben op 21 juni 2011 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op een onderzoek naar samenwerking tussen groepen studenten op de lerarenopleiding. Sindsdien werk ik als universitair docent Onderwijspedagogiek aan de Vrije Universiteit, waar ik onderzoek doe en onderwijs geef.

Bij De Activiteit ondersteun ik andere medewerkers en leerkrachten bij het doen van onderzoek. Ook zet ik nieuwe onderzoekstrajecten naar Ontwikkelingsgericht Onderwijs op, bijvoorbeeld op het gebied van onderzoekend leren, ouderbetrokkenheid, historisch redeneren en de effectiviteit van Startblokken.

Ik ben vooral geïnteresseerd in leren als een sociaal proces, bijvoorbeeld binnen het samenwerken aan een onderzoek. Daarnaast heb ik expertise in het samen met leraren ontwerpen van een leeromgeving gericht op samenwerking in de klas.

Blijf op de hoogte van nieuws