Rekenen en Wiskunde: altijd en overal!

Inhoud van deze cursus

Kinderen spelen zich de wereld in en daar hoort rekenen en wiskunde bij. In deze korte cursus gaan we aan de slag met het ontwerpen van betekenisvolle reken- wiskunde activiteiten binnen de dagelijkse routines en spelverhalen in de groep. Kinderen spelen graag en doen daarbij de echte wereld na. Bij dit spel staat samenwerken en communiceren centraal. Zo zie je dat kinderen in de huishoek samen de beer in bed leggen, de planten water geven en boodschappen gaan doen. Als we het hebben over rekenen en wiskunde bekijken we deze spelscripts met een specifieke bril op, dit noemen wij het mathematisch perspectief.


Dit ga je leren

  • Tijdens twee bijeenkomsten zetten we in op de volgende inhouden:
  • Herkennen en creëren van kansen voor rekenen en wiskunde in verschillende activiteiten zoals: dagelijkse routines, manipulerend spel, rollenspel, regisserend spel en contruerend en beelden activiteiten
  • Je verkent het ontwikkelperspectief van rekenen en wiskunde in de onderbouw
  • Je leert een betekenisvol aanbod voor rekenen en wiskunde te ontwerpen met aandacht voor: getallen, meten en meetkunde
  • Je kent de rol van de professional en breidt je eigen vaardigheden hierin uit

Zo gaan we te werk

Tijdens de bijeenkomsten verbinden we de theorie rond rekenen en wiskunde aan de eigen praktijken van de deelnemers. Dat doen we door zelf te ervaren, te lezen en te bespreken. Ook bekijken we mooie praktijkvoorbeelden en ontwerpen we voor de eigen praktijk.


Tijdsinvestering

2 x bijeenkomst van 2 uren
Tussen de bijeenkomsten ga je aan de slag in je eigen praktijk. Als voorbereiding op de tweede bijeenkomsten bereid je een eigen ervaring voor die je deelt met de mede cursisten, voorbereiding ongeveer 1 uur.


Locatie en tijden

Locatie:
ABBS De Zuiderzee – IJburg

 

Data en tijd:

  • donderdag 14 januari 2021 van 16.00 – 18.00 uur
  • donderdag 18 februari 2021 van 16.00 – 18.00 uur

Onze locaties

Inschrijvingen

Reserveer deze cursus voor u en/of uw collega's
ABBS De Zuiderzee
14-1-2021 en 18-2-2021 van 16.00-18.00 uur

Ik wil mij als particulier inschrijven


x cursisten (€ p/p) + x certificering (€ p/p)


Totaalprijs

Het verzenden kan even duren!

U ontvangt een ontvangstbevestiging per e-mail


Blijf op de hoogte van nieuws