Coronavirus 4

Nieuws

Inmiddels is dit mijn vierde schrijven. Het blijven voor ons allen bijzondere en ook ingewikkelde tijden. Ingewikkeld omdat we pijnlijke zaken zien gebeuren. Mensen die ernstig ziek zijn, ouderen die afgezonderd van familie en vrienden het beste ervan proberen te maken en ondernemers die het op dit moment erg moeilijk hebben.

Het was dan ook fijn gisteren te horen dat er op dit moment minder mensen worden opgenomen in ziekenhuizen en er ook minder besmettingen bekend zijn.
Waar wij natuurlijk helemaal blij van worden is het feit dat de basisscholen en de BSO’s per 8 juni 2020 weer in zijn geheel open kunnen. Kinderen die weer lekker bij elkaar kunnen komen en samen kunnen spelen en leren.

Voor ons werk betekent het echter nog wel dat wij aanpassingen moeten doen. Hieronder stel ik u op de hoogte van de manier waarop wij het nu als team van De Activiteit aanpakken:

  • Cursusbijeenkomsten worden zoals wij al eerder hebben aangegeven verschoven naar volgend schooljaar 2020-2021. Cursisten hebben via hun nascholingsdocent nieuwe data ontvangen.
  • Trainingen op locatie kunnen we nog niet gaan verzorgen. Het uitvoeren van groepsbezoeken is nog niet mogelijk. Wij hopen dat we, tegen het einde van juni en in juli weer langzaam wat afspraken kunnen plannen op locatie. Dit kan echter alleen als de maatregelen van de overheid en de adviezen van het RIVM dit toelaten. Omdat wij landelijk werken verplaatsen wij ons normaliter in een week veel door verschillende regio’s. Daarbij doen wij veel verschillende contacten op. Vandaar dat wij graag telefonisch of via ‘Teams’, ‘Skype’ of ‘Zoom’ een afspraak met u maken om nieuwe plannen voor volgend jaar te maken. Tot slot wil ik hieraan toevoegen dat wanneer professionals weer ruimte zien voor het oppakken van stukken nascholing voor de zomervakantie wij graag meedenken hoe dit mogelijk is in de huidige plannen die er liggen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid dat de PM’er of leerkracht zelf een activiteit filmt die hij of zij uitvoert met de kinderen en deze dan via een onlinemogelijkheid bespreekt met de nascholer. Op deze manier kunnen wij wellicht toch invulling geven aan de ontwikkeling van de professional en de uren die nog openstaan. Daarbij wil ik nog even herhalen dat de uren uit de plannen voor dit schooljaar helaas niet meegenomen kunnen worden naar het volgende schooljaar. Dit is niet omdat wij dit niet willen maar heeft echt alleen een financieel motief. Als bedrijf kunnen wij dit helaas niet ondervangen.

Tot slot wil ik nog even benoemen dat ik heel blij ben met de manier waarop wij samen de juiste weg proberen te vinden.
Dank voor alle hartelijke ondersteuning!

Voor nu wens ik jullie een goed hemelvaartweekend. Wees lief voor elkaar en blijf gezond.

Vriendelijke groet,

Inge Haarsma (Dir.)

Terug naar overzicht
Blijf op de hoogte van nieuws