Symposium: W&T als onderdeel van ons verhaal. Onderzoek doen binnen OGO

Nieuws

Op woensdag 12 juni wordt er van 14.30-17.00 uur op basisschool De Regenboog in Ridderkerk een symposium georganiseerd door het MiBo (Midden- en Bovenbouw) netwerk. Dit netwerk is de afgelopen jaren bezig geweest met een project gericht op onderzoekend leren. In het symposium laten we zien hoe in de verschillende klassen de vorming van de leerlingen in de deelname aan sociaal-culturele praktijken centraalstaat. We onderzoeken deze praktijken vanuit Wetenschap & Technologie. 

In de klas is een combinatie nodig van conceptuele, sociale en metacognitieve begeleiding. In eerste instantie is het vooral de leerkracht die begeleidt, maar later begeleiden leerlingen elkaar steeds meer. De leerkrachten van het MiBonetwerk geven workshops die je laten zien hoe dit er in de klas uitziet.
Zo laat Marjolein ten Cate zien hoe haar klas een jaar lang werkt in het naaiatelier. Hiervoor doen ze allerlei soorten onderzoek, bijvoorbeeld naar de smaak van hun potentiële klanten en naar de stevigheidvan verschillende stoffen. Door een jaar lang bezig te zijn met dezelfde praktijk wordt deze verdiept, en kan elk kind groeien in de activiteiten. 

Opgeven voor dit symposium kan via dit formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSey71f2VVvPrWh-wmB9g-iDsJSkoO34lxZJRyGIicBI5q6ehQ/viewform?usp=sf_link 

Terug naar overzicht
Blijf op de hoogte van nieuws